Skip to main content
oorkonde bij lintje

Een lintje voor onze Elly

Op 30 april reikte burgemeester van Vijfheerenlanden, de heer Sjors Fröhlich, een koninklijke onderscheiding uit – lid in de Orde van Oranje-Nassau – aan Elly Heijstek. De virtuele uitreiking vond eerder al plaats op 26 april jl., maar nu sprak de burgemeester Elly live toe en werd het lintje – corona-proof – opgespeld door haar echtgenoot Hans Ariaans. Elly krijgt deze koninklijke onderscheiding omdat zij zich al vele jaren vrijwillig inzet voor de maatschappij.

Lees verder onder de foto.
uitreiking lintje Elly

Zo helpt zij in judogroepen waar ook mensen met een beperking welkom zijn en was zij vrijwilliger bij het theater. Daarnaast is Elly al jaren secretaris binnen het bestuur van Stichting de Iris. Daarom werd Elly niet alleen toegesproken door de burgemeester, maar ook door de voorzitter van Stichting de Iris, Els van Maurik. Els feliciteerde Elly van harte, ook namens het bestuur, ouders én de toekomstige bewoners, en bedankte haar voor haar enorme inzet voor de stichting tot nu toe.

De bewoners waren ook heel blij voor Elly!

Secretaris Stichting de Iris

Elly is natuurlijk bekend als secretaris en één van de drijvende krachten binnen het bestuur van stichting de Iris. Elly heeft al vele jaren werk verzet voor de stichting en alles geheel onafhankelijk en onbezoldigd.
Elly maakt verslagen van de vele overleggen die we als bestuur hebben, zij organiseert de collectes, zij stuurt verjaardagskaarten naar de bewoners, gaat mee op huisbezoek, bestuur mag altijd bij haar thuis vergaderen, is werkzaam in de werkgroep sponsoring en inrichting, gaat veel bedrijven af voor sponsoring of offertes, zit in de projectgroep LekstedeWonen/Iris, zij regelt en ritselt en nog veel meer…..

Dat het de Koning heeft behaagd haar te benoemen als lid in de Orde van Oranje-Nassau snappen wij heel goed.

Virtuele uitreiking

Op 26 April 2021 vond de uitreiking van het lintje reeds virtueel plaats tijdens de radio-uitzending ‘Lintjescappuccino’.

Burgemeester Frohlich