Skip to main content

‘De Iris’ ontvangt 1.250 euro extra van VriendenLoterij

Amsterdam – Een grote verrassing voor Stichting de Iris uit Vianen van de VriendenLoterij. Dit wooninitiatief voor mensen met een verstandelijke beperking is één van de succesvolste deelnemers aan de VriendenLoterij Belmaanden in mei en ontvangt eenmalig een extra bijdrage van 1.250 euro. De Belmaanden zijn een initiatief van de VriendenLoterij om clubs en verenigingen in Nederland op een sympathieke en structurele manier financieel te ondersteunen. Stichting de Iris gaat het geld onder andere gebruiken voor een nieuwe keuken van het wooncomplex.

Petra Marks, bestuurslid bij Stichting de Iris: “Wat fantastisch dat we dit extra bedrag in ontvangst mogen nemen! We zijn trots op het geboekte resultaat: we hebben bijna 100 loten verkocht. Het geld willen we gebruiken voor een nieuwe keuken en voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimte van ons nieuwe wooncomplex voor jongeren met een verstandelijke beperking.”

Van februari tot en met mei vinden de VriendenLoterij Belmaanden plaats. In mei belden tal van clubs en verenigingen clubleden en hun aanhang met de oproep mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder verkocht lot komt direct ten goede aan de clubkas van de club. De belactie van Stichting de Iris leverde de club maar liefst 98 loten op. Als de 98 loten een jaar blijven meespelen, dan kan Stichting de Iris 9.212 euro bijschrijven aan de clubkas.

Verrassing
De VriendenLoterij keert tijdens de Belmaanden per kalendermaand extra geldbedragen uit aan de 7 clubs en verenigingen die de meeste loten hebben verkocht. Stichting de Iris eindigde in mei op de vierde plaats en ontvangt 1.250 euro. Dit bedrag komt bovenop de structurele inkomsten die clubs en verenigingen vanaf de VriendenLoterij Belmaanden genereren.

Structurele financiële steun
Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club of vereniging, zoals de voetbalclub, te steunen. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn bij de VriendenLoterij kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs